Copyright © 2023. All Rights Reserved

Условия за връщане и рекламация

ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА НА ЗАКУПЕНИ СТОКИ

 

В срок от 14 дни от получаването на стоката, клиентът има право да я върне или замени, при условие че са изпълнени следните условия:

 

  1. Добър търговски вид (Оригиналната опаковка не трябва да е скъсана и повредена; трябва да е във вида, в който е получена. Стоката не трябва да е употребявана, прана, гладена, сглабяна).
  2. Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба и/или сглобяване.
  3. Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, ако има такива.
  4. Транспортните разходи за връщане на стоката се поемат от клиента.

 

(В случай на замяна на стоки, клиентът заплаща транспортните разходи и в двете посоки, съгласно тарифата на куриерската фирма, която избере да използва.)

 

В случай на неизпълнение на тези условия, Frogsmile.bg си запазва правото да не приема върнатата стока и съответно да не изплати направените разходи при закупуването й от Клиента.

 

При констатация на дефектен продукт до 24 часа от получаването му и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, ние се ангажираме да я заменим с нова съгласно гаранционните условия на съответния производител или да възстановим заплатената от Вас стойност на стоката, съгласно член 55 от ЗЗП , считано от датата, на която Вие като потребител сте упражнили правото си на отказ. След този срок или в случай на нарушаване на търговския вид или опаковката на стоката, отремонтирането на стоката се поема от посочените в гаранционната карта сервизите. Транспортните и други разходи за получаване и връщане на стоката са за сметка на потребителя. В случай на несъответствие на стоката с характеристиките, посочени на страницата, доставчикът възстановява цялата заплатена от потребителя сума, включително транспортните разходи, платени от потребителя за придобиване на стоката в съответствие с чл. 59 ал.3 от ЗЗД и в рамките на 14 дни от получаване на стоката и ненарушеният търговски вид на стоката и опаковките.

 

След получаване на пратката, потребителят трябва да провери съдържанието на пакета за съответствие на стоката със заявката.

 

При нарушения във външния вид на стоката, възникнали по време на транспортиране, трябва да се обърнете към куриера за протокола за повредена пратка.

 

Съгласно закона за електронната търговия, Frogsmile.bg запазва правото да изпраща непоискани търговски съобщения, съдържащи информация за промоции, събития, курсове и др.

 

Пазарувайте спокойно!

 

Според ЗЗП потребителят има право в срок от 14 дни да се откаже безусловно от договор от разстояние или от договор извън търговския обект, без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на тези за доставка в случай, че е избрал различен от стандартния най-евтин за търговеца начин за доставяне на поръчката, както и разходите за връщането на стоката обратно.

 

Линк към официалната бланка на КЗП за връщане на вашата поръчка:

 

https://kzp.bg/standarten-formulyar-za-uprazhnyavane-pravo-na-otkaz-pri-online-pokupki